Osteopathie bij pijn door stijfheid van spieren, gewrichten of wervels
Heb jij vaak last van je spieren en gewrichten? En ervaar je dit vooral ‘s ochtends bij het opstaan of als je lang hebt gezeten? Blijf hier dan niet langer mee rondlopen. Denk niet dat je er maar mee moet leren leven. Een osteopaat kan je klachten aanzienlijk verminderen of ze zelfs helemaal wegnemen.
Voor een goed functionerend lichaam is het noodzakelijk dat de vele spieren en gewrichten soepel bewegen. Wanneer dit niet het geval is, kunnen er klachten ontstaan. Wat je in dat geval veel ziet, zijn rug- of nekpijn, schouderklachten, pijnlijke knieën of heupen. Bij pijn of overbelasting van een gewricht of spier kan de oorzaak zich lokaal bevinden: je hebt te fanatiek gesport, te zwaar getild, herhaaldelijke bewegingen gemaakt of een verkeerde houding aangenomen. Een osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van het probleem.
Doorbloeding herstellen
In een normale situatie herstelt het lichaam zichzelf. Maar wat als dit niet vanzelf gebeurd? Osteopaat Brenda de Blaeij legt uit: ‘Het is mogelijk is dat de pijn aanwezig blijft door een verstoorde doorbloeding waardoor er een slechte afvoer is van afvalstoffen. Als osteopaat kan ik zorgen voor een optimale doorbloeding en beweeglijkheid in je gehele lichaam.’
De behandeling wordt uitsluitend uitgevoerd met de handen. Er wordt niet gebruikgemaakt van apparatuur en dergelijke. Het is een heel zachte, maar vooral effectieve, manier van behandelendie zelfs bij kinderen en baby’s kan worden toegepast.
Chronische pijn
Veel mensen hebben te maken met langdurige klachten aan de spieren en gewrichten. Bij aandoeningen als onder andere Reumatoïde Artritis, Morbus Scheuermann, Fibromyalgie, Morbus Bechterew en SLE zijn pijnlijke, stramme spieren en gewrichten typerend. De osteopaat kan u bij deze ziektebeelden van dienst zijn om de kwaliteit van leven te verbeteren. Zij richt zich op het herstel van de beweeglijkheid van het lichaam in zijn totaliteit. ‘Osteopathie is daarom een waardevolle en veilige aanvulling op verschillende vormen van oefentherapie’, legt collega Caroline Moreels uit. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie. Voor een osteopathiebehandeling is geen verwijzing van de huisarts nodig. Osteopathie valt niet onder het eigen risico van uw zorgverzekering. Indien u aanvullend verzekerd bent, wordt een osteopatisch consult gedeeltelijk of volledig vergoed.